Арестуваха бащата на Видал за притежание на наркотици и оръжия

снимка: БТА/AP

Бащата на новото попълнение на Байерн (Мюнхен) Артуро Видал е бил задържан за притежание на наркотици и ножове.

Новината се появи първо в чилийския вестник "La Cuarta". Еразмо Видал е бил спрян на улицата в град Ла Виктория и органите на реда са открили в него нелегалните неща, след което са го отвели в местното районно управление. 

Часове след инцидента Видал старши даде интервю, в което заяви:

Не съм направил нищо. Всички видяха, бях освободен минути по-късно. Просто пихме по бира с приятели и беше малко по-шумно.

Всичко това се случва около час преди представянето на Артуро Видал като играч на Байерн (Мюнхен) във вторник, а гордият баща е гледал как сина му подписва своя официален договор от килията, твърдят чилийските медии.

Въпреки думите на бащата, майор Кристиан Поблете изясни какво всъщност се е случило.

"Дон Еразмо Видал бе заловен с два ножа и наркотици в себе си. И причината да бъде пуснат е, че откритите наркотици са с минимален грамаж, което означава, че са закупени с цел лична употреба, а не продажба. Обяснението му за двата ножа - бил поканен на барбекю и го помолили да донесе ножове."

Това не е първото провинение на семейство Видал от това лято. По време на турнира Копа Америка, който се проведе в Чили и бе спечелен от страната-домакин, халфът претърпя тежка катастрофа и след направените медицински тестове стана ясно, че той се е качил зад волана след солидна употреба на алкохол.