Брендън Роджърс виновен за още един любимец на феновете, който напуснал Ливърпул

снимка: Guliver/Getty Images

Бившият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс е смятан от много фенове на "червените" за човека, заради когото легендата на тима Стивън Джерард напусна "Анфийлд" миналото лято.

Тогава Стиви Джи бе оставян предимно резерва, като в един момент това му дошло в повече и отишъл при шефовете за разговор, а те от своя страна му казали, че ако не харесва какво се случва, може да си търси нов отбор.

Така и стана, скоро след това капитанът на мърсисайдци обяви, че след края на сезон 2014/2015 ще напусне "Анфийл" и ще заиграе в американската Мейджър Лийг Сокър за тима на Лос Анджелис Галакси.

Вчера пък бившият защитник на 18-кратните шампиони на Англия Даниел Агер посочи именно Роджърс, като причина да напусне любимия си клуб.

Не веднъж и два пъти Агер е показвал любовта си към "червения" отбор. След идването на северноирландеца обаче, той е забит на скамейката и се появява на терена само в крайно необходим момент.

В четвъртък датчанина обяви, че слага край на кариерата си на едва 31 години.

"От началото се появи едно разстояние между нас. За мен това бе достатъчно. Чувствах, че той не оценява това, което правя на тренировка и в мачовете. Когато усетя, че треньорът не ме харесва, смятам, че е нормално да напусна тима", заяви Агер за TV3 Sport.

През лятото на 2014 той премина в родния си клуб Брьондби за символичната сума от четири милиона паунда, но и там той не успя да се впише и да си гарантира титулярното място.

"Веднъж щом загубих формата си, докато бях в Ливърпул, след това така и не успях да си я върна. Това бе и причината да напусна отбора", споделя още Агер.

Освен това той призна, че е имал оферти от други английски отбори, но в типично свой стил заяви: При положение, че съм играл за Ливърпул, няма как да премина в друг тим от тази страна.