ФА одруса Челси и Тотнъм с рекордна глоба за английския футбол (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Отборите на Челси и Тотнъм ще трябва да платят сериозни глоби за грубото поведение на играчите по време на лютото дерби на Лондон преди две седмици, което на практика направи Лестър шампион.

Двата клуба са наказани от Футболната Асоциация на Англия, като ще трябва да заплатят рекордната за английския футбол сума от 600 000 паунда!

По време на срещата съдията Марк Клатенбърг показа цели 12 картона, а 9 от тях бяха за "шпорите".

Най-сурово наказание от играчите пък отнесе Муса Дембеле, който опита да бръкне в окото на нападателя на "сините" Диего Коста. За тази си постъпка Дембеле няма да играе футбол по терените на Острова в продължение на шест месеца.

След изявлението на ФА стана ясно, че Челси ще плати по-голяма сума заради предишни провинения на тима от "Стамфорд Бридж". Роман Абрамович ще трябва да извади от джоба си 375 000 паунда, докато на момчетата на Маурисио Почетино е наложена глоба в размер на 225 000.

Предишната най-солена глоба, която тим от Висшата лига плати бе 175 000. През 2003 година тимът на Арсенал бе наказан за грубата игра на играчите си по време на дербито с Манчестър Юнайтед.