Сити ще трепери докрай за Шампионска лига след хикс с Арсенал (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Манчестър Сити и Арсенал си направиха мечешка услуга с равенството 2:2 в дербито на 37-ия кръг в английската Висша лига. Резултатът не е по вкуса и на двата тима, като повдига повече въпроси преди финалния уикенд в първенството, отколкото да решава.

„Артилеристите“ остават на трета позиция с 68 точки и вече са само на 2 от втория Тотнъм, който изненадващо по-рано днес отстъпи с 1:2 като домакин на Саутхамптън. „Гражданите“ пък са четвърти с 65 пункта, като имат само 2 аванс пред Манчестър Юнайтед, който е с мач по-малко и във вторник гостува на Уест Хам в стремеж да се вреди в топ 4 преди последния кръг.

Серхио Агуеро откри резултата за Сити още в осмата минута на дербито, но само 120 секунди по-късно Оливие Жиру прекрати близо 4-месечната си голова суша (16 мача) и се разписа за 1:1.

В 51-ата минута Кевин де Бройне възстанови аванса на Ман Сити, но и този път той не се оказа особено траен, защото в 68-ата минута след добра работа на Жиру топката стигна до Алексис Санчес, който се разписа за крайното 2:2.

Така Сити остана без победа в мачовете си от отборите в топ 5 на класирането този сезон (три равенства и пет поражения), а Санчес се утвърди като топ реализатор на Арсенал, откакто подписа с клуба (42 гола във всички турнири).

Жиру вече има 16 гола с глава за Арсенал и е номер едно в това отношение, откакто дебютира във Висшата лига, а Агуеро се разписа в шести пореден мач от първенството, което за първи път му се случва в кариерата.


Manchester City 2-2 Arsenal HD All Goals & Full...by fantasticfootball