Лестър заслужи точка на „Олд Трафорд”, ще чака помощ от Челси (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Лестър не можа да си осигури историческата първа титла в английската Висша лига още в гостуването си на Манчестър Юнайтед, след като стигна до равенство 1:1 на „Олд Трафорд” в едно от дербитата в 36-ия кръг на първенството.

Така „лисиците” събраха 77 точки и се извисиха с 8 над втория Тотнъм, който в понеделник гостува на Челси и ако не успее да надвие градския си съперник, ще короняса момчетата на Клаудио Раниери два кръга преди края.

Точно поради тази причина равенството може да се счита за стратегически успех за Лестър, въпреки че победа още днес щеше да им осигури шампионското шампанско. При положение, че Даниел Дрикуотър бе изгонен в 86-ата минута и Каспер Шмайхел направи две ключови намеси във финалните мигове на срещата, то хиксът определено трябва да бъде приет с усмивка от всички, симпатизиращи на „лисиците”.

Антони Марсиал откри резултата за Манчестър Юнайтед още в осмата минута след чудесен рейд на Антонио Валенсия по дясното крило и хубаво центриране с външен фалц на далечната греда. Там младият французин посрещна отлично топката с едно докосване и я прати между краката на Шмайхел в мрежата – 1:0 и девети гол за Марсиал във Висшата лига.

В 17-ата минута обаче центриране на Дани Дринкуотър бе засечено с глава от капитан Уес Морган и Лестър изравни сравнително бързо, за да зарадва хилядите си привърженици на „Олд Трафорд”.

До почивката Джеси Лингард пресече пас в средата на терена и се откъсна сам срещу вратаря, но бе повален преди да може да нанесе удар, а гостите имаха претенции за дузпа срещу Рияд Махрез, който се строполи в пеналтерията след сблъсък с противник при избита от вратаря Давид де Хеа топка.

След почивката Лестър бе по-агресивният отбор и бе видимо, че играчите на Раниери, макар и без голмайстора си Джейми Варди, търсят пълен успех. За тяхно съжаление, няколкото ситуации, които се откриха пред тях, не бяха завършени с точен удар, а в 86-ата минута Дринкуотър ги остави да се бранят до последния съдийски сигнал.

В крайна сметка Лестър все още може да стане шампион два кръга преди края, ако утре Тотнъм не успее да победи Челси на „Стамфорд Бридж”. Манчестър Юнайтед пък с 60 точки се върна на пето място и изостава с четири от четвъртия Манчестър Сити при равен брой двубои – 35 – за двата тима.


Manchester United 1 – 1 Leicester City All...by try-akatsuki