Ливърпул се отдалечава от Европа (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Ливърпул се отдалечи от топ 6 в класирането на английската Висша лига, след като отстъпи с 1:3 на Суонси при визитата си на „Либърти Стейдиъм”. В седмицата, когато мърсисайдци загубиха първия полуфинал в Лига Европа от Виляреал с 0:1, се провалиха и на гости на „лебедите”, които досега имаха четири поредни загуби срещу „червените”.

Седмият Ливърпул е с 55 точки и за да бъде сигурен в европейското си участие догодина, трябва да се пребори с Манчестър Юнайтед и Уест Хам, които имат по 59 пункта, а „червените дяволи” са с мач по-малко.

Суонси вече има 43 точки на 13-та позиция и с днешния успех си гарантира оставането в елита за шести пореден сезон.

Андре Аю откри резултата в 20-ата минута след асистенция на Гилфи Сигурдсон, а в 33-ата минута Джак Корк покачи на 2:0. След като бе ясно, че не могат да разчитат само на Даниел Стъридж в атаката, Юрген Клоп пусна и Кристиан Бентеке след почивката.

Белгиецът се разписа за 2:1 в 65-ата минута, но само 120 секунди по-късно Андре Аю отново възстанови аванса от два гола на Суонси. В 76-ата пък Брайън Смит си изкара глупав втори жълт картон и съвсем елиминира шансовете на мърсисайдци да преследват равенството.


Swansea vs Liverpool 3-1 ~ All Goals...by phuoc-vinh-dinh