Арсенал бие икономично, освиркаха Венгер (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Арсенал постигна важна победа с 1:0 над Норич и се откъсна поне временно пред Манчестър Сити в борбата за третото място, като в същото време поставя под напрежение и втория Тотнъм.

Победата не бе бляскава и дойде с гол в 59-ата минута на резервата Даниел Уелбек, който получи добър пас от Оливие Жиру с глава и останал на пет метра фронтално срещу вратата, успя да прати топката в мрежата – 1:0.

Така Арсен Венгер до голяма степен затвори устата на недоволните фенове, които освиркаха решението му да извади Алекс Айоби за сметка на Уелбек в 56-ата минута, вместо по-незабележимия Жиру (продължил антирекорда си и вече имащ 15 поредни мача без попадение в първенството). Жиру обаче изпълни мисията си и именно с негово ключово докосване се стигна до възможността Уелбек да се разпише.

Месут Йозил блесна с феноменален 50-метров пас между няколко футболисти от трудна позиция, с който изведе Алексис Санчес на чиста позиция, но чилиецът не можа да реализира.

Арсен Венгер спечелия своя мач номер 750 във Висшата лига (само сър Алекс Фъргюсън има повече – 810), но 12 минути преди края малка част от близо 60-те хиляди зрители на „Емиратс” опънаха плакати „Време е за промяна” и скандираха против французина. Избраният момент е символичен, защото точно 12 години изминаха от последната титла на Венгер начело на Арсенал.