Йозил още мотае Арсенал за нов договор

снимка: БГНЕС/EPA

Футболистът на Арсенал Месут Йозил разкри, че не смята да бърза с подписването на нов контракт с клуба. Германският национал се присъедини към "артилеристите” през лятото на 2013 година от Реал Мадрид за сумата от 42 милиона паунда, подписвайки 5-годишен договор с лондончани.

Въпреки неубедителното начало на престоя му на "Емиратс", през настоящия шампионат 27-годишният полузащитник демонстрира по най-добрия начин своята класа, отчитайки се с 6 гола и 18 асистенции във Висшата лига.

„Определено няма причина да бързаме, тъй като до края на настоящия ми контракт остават още две години. Нека изчакаме да свърши кампанията”, заяви германският национал. Йозил коментира и какво според него се е оказало решаващо, за това неговият тим да не спечели първа титла във Висшата лига от 2004 година насам.

Три кръга преди края "топчиите" заемат четвъртата позиция в класирането с актив от 64 точки, на цели 12 зад лидера Лестър. „Според мен имахме своите шансове да спечелим титлата, но за съжаление загубихме твърде много точки и то от по-малките отбори”, допълни още той.