Стилиян Петров отново ще играе футбол професионално!

снимка: БТА

Бившият капитан на българския националния отбор Стилиян Петров има намерение да се завърне в професионалния футбол и се надява да играе за Астън Вила в Чемпиъншип. Сензационната новина съобщи самият Петров в Белфрай при откриването на благотворителния голф турнир на неговата фондация.

От няколко месеца рекордьорът по мачове с българския национален отбор тренира с отбора до 21 години на Астън Вила и има намерение да започне предсезонна подготовка с първия тим на бирмингамци.

"Гледам с нетърпение към завръщане в професионалния футбол. Казах на Астън Вила, че съм готов да започна подготовка с тях. Работя върху тази идея вече от година и половина и извървях голям път. Започнах постепенно с леки тренировки, след това играх на малки вратички и накрая в Неделната лига.

От 4 месеца тренирам с младежкия отбор на Вила. Направих си физически тестове и вече съм близо до нивата, които имах, когато се отказах", сподели Петров.

Бившият футболист на ЦСКА и Селтик бе диагностициран с остра форма на левкемия през 2012 година, но успя да пребори болестта. "Дори и да не успея да се завърна на терена, искам да знам, че съм направил всичко възможно. Аз съм на 36 години, а някои играят до 40. Грижа се за себе си и мисля, че имам добър шанс", допълни бившия капитан на Астън Вила.