Ман Сити смаза Стоук

снимка: БГНЕС/EPA

Манчестър Сити победи категорично като домакин с 4:0 отбора на Стоук в среща от 35-ия кръг на Висшата лига. Освен че взеха ценни три точки, „гражданите” съхраниха и сили за предстоящия ключов сблъсък от полуфиналите на Шампионската лига срещу Реал Мадрид във вторник.

Бразилецът Фернандо даде преднина на домакините в 35-ата минута, след като засече с глава центриране от корнер на Хесус Навас. Малко преди края на първата част Сити удвои аванса си. Централният бранител на Стоук Раян Шоукрос фаулира Келеши Иеанашо, за което главният арбитър на двубоя Робърт Медли посочи бялата точка.

Зад топка застана Серхио Агуеро, който с прецизен удар матира Шей Гивън, реализирайки 101-ия си гол във Висшата лига. След почивката „гражданите” направиха преднината си класическа в 64-ата минута. Перфектна контраатака на домакините завърши с центриране на Сабалета към Иеанашо, който от чиста позиция вкара за 3:0.

Десет минути по-късно отново младият нигерийски нападател попадна в прегръдките на своите съотборници, реализирайки за крайното 4:0 след асистенция на влезлия като резерва Вилфред Бони.

С днешния успех Манчестър Сити се върна на третата позиция в класирането с актив от 64 точки, докато „грънчарите” са девети с 47.