Санчес извиси Арсенал на третото място (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

С два гола на Алексис Санчес през първото полувреме Арсенал прекрати серията си от два кръга без успех и надделя с 2:0 над Уест Бромич Албиън в отложен мач от 30-ия кръг на Висшата лига.

Чилиецът продължи добрата си голова форма и вече има шест попадения в последните шест мача за „артилеристите“, като откри резултата в 9-ата минута, а в 38-ата оформи крайното 2:0 за домакините от пряк свободен удар.

Гостите уцелиха гредата чрез Гарет Маколи между головете, но като цяло рядко притесняваха съперника и съвсем основателно си тръгнаха с празни ръце от „Емиратс“. С поражението Уест Бром се свлече до 15-тото място и има само една точка и един отбелязан гол от последните си пет гостувания в първенството.

Арсенал вече има 63 точки и остава на трета позиция, но вече е с две повече от Манчестър Сити, който разочарова при 1:1 с Нюкасъл във вторник в своя отложен мач от първенството. Разликата между тима на Арсен Венгер и втория Тотнъм е 5 пункта, а лидерът Лестър е с актив от 73 при оставащи четири кръга до края.


Arsenal vs West Bromwich Albion – Highlights...by abuomarlive