Синът на Батков се поклони на "червените" фенове и напсува "сините"

снимка: БТА/AP

Синът на бившия собственик на Левски Тодор Батков - Тодор Батков-младши, атакува остро феновете на 26-кратния шампион на България. Младият бизнесмен, който стои встрани от светлините на прожекторите и рядко се появява в публичното пространство, скочи на "сините" привърженици, най-вече на тези, които са в ръководството, в социалната мрежа Фейсбук, като ги окачестви като "к*рви", тъй като според него са се "продали" на настоящото ръководство на "Герена".

Вижте неговото изказване в социалната мрежа Фейсбук:

"Вече близо година отказвам да коментирам ПФК Левски АД, отклонявам въпроси и се правя, че нищо не знам. И в бъдеще не мисля да коментирам теми като новия сектор, неговото финансиране, резултатите на отбора и собствениците му (които са публични и ясни). Но от известно време насам ме глождят две неща.

Първо - къде са ултрасите и феновете. Навремето, слабите резултати бяха официалната причина за скандирания, плакати, графити и всякакви други простотии срещу стария собственик. Резултатите в момента не са по-добри, даже напротив. А мълчанието е пълно. Защо ултрасите се продадоха за едно измислено присъствие в ръководството? Защо феновете се продадоха за по едно кило кремвирши?

Второ, какво се случва?!? По времето на стария собственик имаше няколко к*рви. Сега има основно к*рви. К*рви, които съсипват отбора, с който съм израстнал. К*рви, умрели от глад, които изяждат отбора отвътре само и само да залевкат. К*рви, за които Левски не е кауза, а дойна крава. Къде са феновете, защо мълчат? Защо се оставят да бъдат купени за жълти стотинки и с празни приказки? Това, може би, са въпроси без отговор. Днес гледах ЦСКА - Берое. ЦСКА замалко не изчезна, играе във В-Група (аматьорски футбол), не разполага с голям ресурс, не разполага със скъпи футболисти. Изигра страхотен мач на много високо ниво - браво. Но какво ми направи впечатление?

Преди мача феновете изразиха ясна позиция спрямо БФС (без значение дали е правилна или не). По време на мача напълниха стадиона и създадоха уникална атмосфера, задружни зад любимия си отбор. Ако Левски е в такава позиция, това ще се случи ли? Вече много ме съмнява. Точно заради това, колкото и да ми е трудно ще кажа - свалям шапка на ЦСКА и червените фенове!"