Сити отново показа, че не се интересува от титлата (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Манчестър Сити прекрати серията си от три поредни победи в английската Висша лига с малко очаквано равенство 1:1 на гости на борещия се за оцеляване Нюкасъл, с което за n-ти път индикира, че не се интересува от шампионската титла.

„Гражданите“ имат 61 точки от 34 мача и изостават с цели 12 от лидера Лестър четири кръга преди края на първенството, което прави задачата им да стигнат до ценнното отличие почти невъзможна.

Мануел Пелегрини не заложи на експериментален състав, но неговите възпитаници бяха далеч от показаното срещу Челси през уикенда или от продукцията срещу ПСЖ, с която стигнаха до исторически полуфинал в Шампионска лига.

Серхио Агуеро откри резултата в 14-ата минута, но в 31-ата Анита изравни за домакините и последният съдийски сигнал донесе несъизмеримо повече радост на „свраките“. Единствената добра новина за феновете на „гражданите“ от този двубой е 22-то попадение в актива на Агуеро от началото на сезона, с което той се изравни с Джейми Варди от Лестър и вече изостава само с 2 от лидера при голмайсторите Хари Кейн от Тотнъм.

С 61 точки Сити остава на трето място, но може да бъде изпреварен от Арсенал, който има 60 и мач по-малко. Реално, гостуването на Нюкасъл във вторник вечер бе отложен двубой за Сити от 27-ия кръг.

Нюкасъл е вече с 29 точки, но остава на 19-то място, въпреки че само 2 пункта го делят от Норич, който е първият отбор над чертата на изпадащите.