Безгрешен Ливърпул прегази Манчестър Сити и го отдалечи от титлата (ВИДЕО)

галерия:

Отборът на Ливърпул постигна важен успех в английската Висша лига, след като се наложи с изразителното 3:0 над гостуващия на "Андийлд" тим на Манчестър Сити. Играчите на Юрген Клоп реализираха безответни три гола, с които нокаутираха съперника и съвсем го отдалечиха от титлата на Острова.

Адам Лалана и Джеймс Милнър се разписаха през първата част, а Роберто Фирмино маркира крайния резултат с гол 30 минути преди края на срещата. По този начин мърсисайдци събраха в актива си 41 точки и се изкачиха до 7-мата позиция.

Гостите пък остават 4-ти с 47, но вече са на 10 точки от лидера Лестър.

През първите пет минути на срещата играчите на Ливърпул наложиха пълна доминация, като "червените" дори не позволяваха на Манчестър Сити да подхване атака, спирайки всеки техен опит. До 10' обаче играчите на Мануел Пелегрини постепенно поизравниха играта на "Анфийлд".

22' след началото на мача Ливърпул нанесе първи точен удар, който бе произведен от десния крак на Роберто Фирмино, но Джо Харт спокойно укроти кълбото в обятията си.. Още в сладващата атака на "гражданите" Пабло Сабалета центрира остро от дясно, но Симон Миньоле боксира успешно далече от вратата си.

До този момент, при всяко докосване на топката от Рахийм Стърлинг, публиката изригваше, освирквайки младия англичанин, заради това, че той напусна мърсисайдци през лятото за 49 милиона паунда.

11' преди почивката добра атака на "червените" през центъра доведе до първи гол в срещата. Джордън Хендерсън комбинира с Емре Джан, който намери Адам Лалана в средата на терена. Английският национал напредна добре и стреля от дъгата на наказателното поле и с плътен удар в ъгъла на вратата на Джо Харт изведе домакините напред в резултата.

Натискът на Ливърпул продължи и пет минути преди края на първата част, преднината на мърсисайдци бе удвоена. Страхотна комбинация на "червените" завърши с добър пас към Джеймс Милнър, който си поведе силно в началото, но в крайна сметка стигна до кълбото и го промуши зад Харт. Въпреки че се разписа срещу бившия тим, това не попречи на английския национал да се израдва след попадението.

 В заключителните минути на полувремето Джон Фланаган и Симон Миньоле по веднъж направиха ключови отигравания, които избавиха тима им от намаляване на преднината им.

След подновяването на играта момчетата на Юрген Клоп продължиха натиска си, който даде резултат 12' след подновяването на играта. Чудесна атака преминала през Хендерсън, Ориги и Лалана завърши с брилянтен пас към Фирмино зад гърба на защитата. Бразилецът, останал очи в очи с Харт, не сгреши и направи преднинаната на тима си още по-изразителна.

 

Преди мача:

В рамките на три дни тимовете на Ливърпул и Манчестър Сити се срещат за втори път, след като в неделя се изправиха един срещу друг във финала за турнира Купа на Лигата. Тогава "небесносините" спечелиха финала на "Уембли" след изпълнение на дузпи.

Днешната среща обаче е за Висшата лига, като двата тима имат различни цели до края на кампанията.

Домакините ще се борят за място в топ 4, но към момента изсостават от зона "Шампионска лига" с девет точки, като се намират на 11-та позиция с 38 пункта.

Именно "гражданите" заемат желаната от "червените" позиция. В момента те са събрали 47 точки, но тяхната цел е доста по-висока - титлата на Англия, от която изостават с непреодолимите 10 точки в сравнение с лидера Лестър.

Състави:

Юрген Клоп ще започне срещата със Симон Миньоле на вратата. Натаниъл Клайн, Коло Туре, Деян Ловрен и Джон Фланаган ще са четиримата в отбрана. Джордън Хендерсън, Емре Джан и Джеймс Милнър ще са в средата на терена, а в предни позиции ще действат Адам Лалана, Дивок Ориги и Роберто Фирмино.

Мануел Пелегрини ще изведе на "Анфийлд" Джо Харт. Пабло Сабалета, Николас Отаменди, Венсан Компани и Гаел Клиши  са разположени в отбрана. Фернандо и Фернандиньо са опорни халфове, а Рахийм Стърлинг, Давид Силва и Хесус Навас ще са в помощ на единствения нападател Серхио Агуеро.