Челси унищожи резервите на Сити за ФА Къп (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

 Челси постигна категорична и разгромна победа с 5:1 над Манчестър Сити и се класира на четвъртфиналите в турнира за Купата на Футболната асоциация. „Сините“ се възползваха максимално от решението на Мануел Пелегрини да пусне в игра резервите си и не оставиха съмнение в превъзходството си на терена.

Гуус Хидинк продължи убедителната си серия начело на Челси и постигна нов важен успех, като остава непобеден от английски противник в който и да е турнир – той падна единствено от ПСЖ с 1:2 в Шампионска лига, но запази добри шансове за прогрес към 1/4-финалите на най-силния турнир.

Пелегрини предпочете да запази титулярите си за предстоящите сблъсъци в Шампионска лига и даде шанс за изява на много футболисти, които дори правеха своя дебют в професионалния спорт.

В 35-ата минута чудесно центриране на Еден Азар бе засечено с глава от Диего Коста за 1:0, с което „сините“ най-накрая материализираха изразителното си превъзходство на терена. Изненадващо обаче Сити стигна до изравняване преди почивката след нелеп рикошет в крака на Фаупала, който попречи на Сесар Аспиликуета да изчисти пред голлинията и се стигна до куриозно попадение.

Уилиан още в 48-ата минута обаче се разписа за 2:1 след чудесна комбинация с Азар, при която бразилецът се озова сам в наказателното поле и с премерен изстрел по диагонала не сбърка.

В 53-ата Гари Кейхил с чудесен изстрел от десетина метра направи 3:1, не без помощта на неумелата намеса на вратаря на Сити Уили Кабайеро. В 67-ата Еден Азар с отлично изпълнение на пряк свободен удар (в ъгъла, който стражът трябваше да пази) се разписа за 4:1 и съвсем елиминира интригата.

В 75-ата минута Оскар, току що влязъл на терена, изпусна дузпа, отсъдена за нарушение на Мартин Демикелис. В 89-ата обаче друга резерва – Траоре – придаде на топката изключителна парабола с удара си с глава с гръб към вратата, с което оформи крайното 5:1.


Chelsea 5-1 Manchester City Highlights HD FA...by sports-live1