Опразнен "Анфийлд" помогна на Съндърланд да си тръгне с точка от Ливърпул (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Отборът на Ливърпул за пореден път разочарова феновете си през този сезон, като днес "червените" не успяха да победят Съндърланд на "Анфийлд", като допуснаха изравняване от 2:0 до 2:2 в мач от 25-я кръг на Висшата лига.

Днес мърсисайдци не бяха водени от своя мениджър Юрген Клоп, който по-рано бе приет в болница заради възпален апендикс. Освен днешната среща, германецът ще пропусне и преиграването от 4-я кръг на ФА Къп с Уес Хям в Лондон.

Победата не дойде никак лесно за "червените", които бяха без своя мениджър Юрген Клоп, който по-рано днес бе приет в болница заради възпален апендикс. Освен мача с "черните котки", той няма да води тима и срещу Уест Хям в преиграването от 4-я кръг на ФА Къп през седмицата.

През първата част Съндърланд се защитаваше добре и опази нулевото равенство, а домакините загубиха двама от титулярите си заради разтежения в бедрата. Първо Деян Ловрен, а след това и Джо Алън бяха заменени. Проблемите за Ливърпул най-вероятно се дължат на многото изиграни мачове в последно време - 13 мача за 46 дни, като предстои и срещата с Уест Хям, което прави средно по един мач на всеки три дни.

През втората част водените от асистентите на Юрген Клоп - Желко Бувац, Петер Кравец, Пепин Линдерс и Джон Ахтерберг, заиграха още по-добре и резултатът бе открит от Роберто Фирмино, който се възползва от прекрасно центриране на Джеймс Милнър.

15-тина минути преди края на срещата и Адам Лалана се разписа, след като Фирмино открадна пред наказателното поле и комбинира с английския национал, който лесно удвои в опразнената врата.

В 77-та минута част от феновете на 18-кратните шампиони на Англия демонстративно напуснаха стадиона, възразявайки срещу високите цени на билетите, които стигнаха до цени от 77 паунда. Точно тогава започнаха проблемите в състава на "червените", които доведоха до изравняването на резултата.

9 минути преди края на срещата Адам Джонсън намали след прецизно изпълнен пряксвободен удар. Симон Миньоле докосна топката, но не успя да я избие от рамките на вратата си.

Кошмарът за Ливърпул стана пълен, след като в 88-та минута Джърмейн Дефо получи пас в наказтелното поле на противника, освободи се от Мамаду Сако и стреля - 2:2.

След тази победа Ливърпул събра актив от 37 точки и ще остане на 7-та позиция и след този кръг. Съндърланд пък има далеч по-големи проблеми, тъй като е в зоната на изпадащите със само 19 точки. Този актив е наглед нормален, след допуснатите 16 загуби, на фона на само 5-те победи.