Незабравим мач за край на футболната 2015-та в Англия

снимка: БТА/AP

Стоук Сити и Евертън изиграха изключителен двубой на „Гудисън Парк“ и по най-добрия начин изпратиха 2015-та година. „Грънчарите“ затвърдиха възходящата си линия през декември с вълнуващ успех 4:3, дошъл по крайно драматичен начин с попадение от спорна дузпа в 91-ата минута.

Голеадата започна преди почивката с два красиви гола на Джердан Шакири – първият с безпощаден шут с левия крак от десетина метра след комбинация между Боян Къркич и Марко Арнаутович (именно тримата са носители на титлата в Шампионска лига в състава на Стоук), а вторият след фамозен прехвърлящ удар в самия край на първата част. Между неговите попадения се разписа Ромелу Лукаку в 22-ата минута.

Евертън осъществи пълен обрат през второто полувреме, и то само за седем минути – отново Лукаку в 64-ата минута и Деулофеу в 71-ата бяха голмайсторите за домакините. „Грънчарите“ обаче не се предадоха и в 80-ата минута друго ново попълнение – Хоселу – с красив шут изравни резултата на 3:3.

В 91-ата минута обаче Марко Арнаутович проби в наказателното поле и финтира Джон Стоунс, който след това го спъна с двата си крака, но първо играейки с топката. Все пак, дузпата бе отсъдена и Арнаутович се разписа за крайното 3:4, макар да се подхлъзна при изпълнението.

Стоук Сити вече има 29 точки и е на осмо място, докато Евертън с 26 е на 10-та позиция.


Everton 3-4 Stoke City | All Goals & Highlights...by zidanekrisz