Юнайтед и Челси си стиснаха ръцете за хикс (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Заради невероятните вратарски намеси и големия брой пропуски Манчестър Юнайтед и Челси изпратиха футболната 2015-та година в Англия с нулево равенство в дербито от 19-ия кръг на Висшата лига.

Резултатът обаче е подвеждащ, защото зрителите на стадион „Олд Трафорд“ станаха свидетели на един от най-интересните мачове, които любимците им изобщо са изнасяли през този сезон.

За съжаление на домакините, Тибо Куртоа бе блестящ, когато се налагаше, а още в първите 15 минути цели два пъти гредата помогна за запазване на статуквото. Челси заприлича повече на отбора, който спечели титлата миналия сезон и на няколко пъти можеше да разпечата мрежата на съперника си, но Давид де Хеа отново бе феноменален.

Така Юнайтед все пак спря историческата серия от четири поредни загуби, но отново не можа да стигне до попадение. Въпреки добрата си игра, „червените дяволи“ записаха осми мач без успех и с 30 точки остават на шесто място в класирането. Челси е вече 14-ти с 20 пункта и вече повече от три години няма поражение от Манчестър Юнайтед.


Manchester United 0 0 Chelsea All Goals...by HdGoal

Още във втората минута домакините можеха да поведат със страхотен гол, но шутът на Хуан Мата от около 20 метра разтресе напречната греда. Отговорът на Челси не закъсня и след изпълнение на корнер Джон Тери бе изпуснат в наказателното поле и стреля опасно с глава, но Давид де Хеа се намеси блестящо и изби с една ръка.

В 10-ата минута Йънг намери добре Андер Ерера на десния фланг, а последвалото центриране по земя стигна до Уейн Рууни, който върна назад за Морган Шнайдерлен, но неговият удар профуча покрай гредата.

В 15-ата Антони Марсиал направи за смях Бранислав Иванович и нахлу в наказателното поле, но силният му изстрел срещна страничния стълб - за втори път в първия четвърт час игра. Юнайтед продължи да бъде по-агресивният отбор на терена и създаде нова работа за Куртоа, който отрази мощен шут на Уейн Рууни от над 20 метра.

Последните минути на първата част не предложиха толкова вълнения и нарушенията зачестиха значително, както и опитите на Челси предимно чрез Азар и Педро да организира контраатаки. Така първата част свърши при 0:0, въпреки добрите шансове на Юнайтед да стигне до гол.

Челси започна далеч по-силно втората част и Де Хеа трябваше отново да показва класата си в 48-ата минута, за да предотврати откриване на резултата при удар на Педро след чудесна акция на "сините". Аспиликуета направи добавка, но испанският страж на Челси отново бе непробиваем.

В 55-ата пък Тибо Куртоа също демонстрира забележителното си майсторство с отразяване на удар почти от упор на Андер Ерера, който някак си пропусна да засече във вратата центриране на Марсиал. Най-големият пропуск в актива на Челси бе сътворн в 62-ата минута, когато Педро изведе Матич сам срещу вратаря и напълно необезпокояван, но сърбинът стреля крайно неразочароващо над вратата.

Юнайтед отговори с опасна акция, започната от Марсиал, при която Мата бе спънат в наказателното поле от Аспиликуета, но съдията реши да не посочи бялата точка. Секунди по-рано пък Уилиан бе играл умишлено с ръка в пеналтерията, но също безнаказано.

В последните 20-ина минути Челси като че ли реши да се задоволи с равенството и се прибра дълбоко в половината си, но натискът на Юнайтед не предлагаше никакви положения.

Младокът резерва Бортуик-Джаксън можеше да направи първата асистенция в кариерата си във Висшата лига, когато центрира отлично отляво на далечната греда за Уейн Рууни, но капитанът не можа да свали топката и я прати над вратата.