Стоук отдалечи Ман Сити от върха (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Отборът на Стоук Сити постигна престижна победа като домакин над Манчестър Сити с 2:0 на своя "Британия стейдиъм" в среща от 15-я кръг на Премиършип.

"Грънчарите" гарантираха успеха си още през първата част. Марко Арнаутович се разписа на два пъти след две асистенции на Джердан Шакири в 7-та и 15-та минути.

Това обаче бе само най-малкото, с което играчите на Марк Хюз можеха да изпратят гостите си. Те пропуснаха около дузина чисти положения, като в края на първата част Арнаутович можеше да запише и хеттрик, но гредата спаси "гражданите".

През втората част "небесносините" направиха няколко опита да се върнат в срещата, но без успех. Домакините от своя страна пък бяха близко до още няколко попадения, като най-близко бяха и обичайните заподозрени от двубоя - Арнаутович и Шакири.

В крайна сметка победата на Стоук им гарантира изкачване в горната част на таблицата, където вече заемат 9-та позиция с 22 пункта.

Ман Сити пък остава на първата позиция, но от 17:00 часа днес своите срещи ще изиграят Лестър и Ман Юнайтед, като и двата тима могат да изпреварят "шумните съседи".