Автогол в края донесе победата на Юнайтед над Уотфорд (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Манчестър Юнайтед спечели трудно гостуването си на Уотфорд в среща от 13-я кръг на английската Висша лига с 2:1. Мемфис Депай откри през първото полувреме, а 4 минути преди края на срещата Трой Дийни изравни от дузпа. В добавеното време обаче автогол на Дийни донесе победата на "червените дяволи".

След тази победа 20-кратните шампиони на Англия поведоха в класирането с актив от 27 точки, а момчетата на Кике Санчес Флорес заемат 11-та позиция с 16 пункта.

В началото на срещата се забеляза, че не само съставът на Юнайтед е променен, но и самата постройка, която се различава от обичайната схема на Луис ван Гаал. Лингард играеше по-скоро като нападател, а Мата и Ерера бяха зад двойката в атака, докато още по-назад се разчиташе на другото дуо - Шнайдерлин и Швайнщайгер.

В 13-ата минута, реално с първата си опасна атака, Юнайтед поведе. Андер Ерера направи страхотно центриране към Мемфис Депай, който намери празното пространство в наказателното поле и направи безпомощен вратаря на Уотфорд - 0:1. 

Така за първи път от 24 януари тази година Уотфорд допусна гол през първото полувреме като домакин във всички турнири. В 20-ата минута домакините можеха да изравнят след поредна комбинация между Дийни и Игало - двамата са номер едно по подавания помежду си, които водят до чисти положения във Висшата лига (19).

Ашли Йънг загуби елементарно топката и Дийни започна пробив от центъра, като предостави кълбото на Игало, който направи за смях Фил Джоунс, но шутира на около метър встрани от гредата.

В 30-ата минута Юнайтед стигна болезнено близо до втори гол, след като Швайнщайгер отклони с глава на далечната греда центриране от корнер. Дийни с акробатично изчистване обаче попречи на непокрития Лингард да вкара на празна врата.

До края на първата част "червените дяволи" бяха тимът, който владееше повече топката, като чак в 44-та минута домакините спечелиха и първия си корнер, но от него не последва нищо опасно.

След подновяването на играта момчетата на Луис ван Гаал отново бяха по-дейните, като центриранията пред Гомес валяха едно след друго. Доминацията на гостите си личеше и във владеенето на топката - 21% - 79%.

Последваха 6-7 минути, в които играчите на Кике Санчес Флорес опитаха да наложат лек натиск, но Давид де Хеа и защитата пред него се справиха с изстрелите на Игало и Хурадо и до изравнително попадение не се стигна. 

В 70-та минута бе и първата по-опасна атака за Уотфорд, като на два пъти "жълто-черните" опитаха изстрел, но опитите на Абди и Игало бяха парирани от Смолинг и Де Хеа.

4 минути преди края на срещата Маркос Рохо повали в наказателното поле Игало и за това бе отсъдена дузпа. Дийни застана зад топката и с всичка сила я прати в горния ляв ъгъл без никакъв шанс за Де Хеа да се намеси - 1:1.

В добавеното време на срещата обаче Юнайтед си върна водачеството в срещата. Постепенна атака след корнер за "дяволите" доведе до шут на Лингаард, но след рикошет топката стигна до Бастиан Швайнщайгер. Германецът я насочи успоредно по голлинията, като на неправилното място в неподходящия момент бе Дийни, който си вкара автогол за 2:1.

Преди мача

„Червените дяволи“ нямат поражение в четири поредни двубоя в първенството и заемат към момента 4-ата позиция в класирането с 24 точки – само две по-малко от водачите Манчестър Сити и Арсенал, като третият Лестър е с 25.

Уотфорд е 11-ти с 16 точки – на 8 от зоната на изпадащите и на 5 от местата за европейските клубни турнири.

Мемфис Депай ще води атаката на „червените дяволи“ в Лондон, като от по-задни позиции му помагат Хуан Мата, Андер Ерера и Джеси Лингард. Морган Шнайдерлин и Бастиан Швайнщайгер са полузащитниците, а в ариегарда от дясно наляво са подредени Ашли Йънг, Фил Джоунс, Крис Смолинг и Дейли Блинд. На вратата е Давид де Хеа.

Вторият в класирането при голмайсторите в Англия Одион Игало (със 7 гола, лидерът Джеймс Варди е с 12) води нападението на Уотфорд. Състав на домакините: Гомес, Аня, Бритос Кабрера, Качкарт, Ниом, Капуе, Уотсън, Абди, Дийни, Хурадо, Игало.