Манчестър Сити размаза Борнемут, Стърлинг с хеттрик

снимка: БГНЕС/EPA

Отборът на Манчестър Сити се върна на пътя на разгромните победи, след като се наложи с категоричното 5:1 над новака Борнемут на своя "Етихад" в среща от 9-я кръг на Премиършип.

За играчите на Мануел Пелегрини това е трета поредна победа, след като изненадващо допуснаха две последователни загуби, и по този начин те продължават да водят в класирането с актив от 21 точки след 9 изиграни мача. Борнемут пък е на 17-та позиция с актив от 8 точки, четири над Астън Вила, които попадат в зоната на изпадащите.

Срещата започна блестящо за "гражданите" и още в 11-та минута те вече бяха реализирали две попадения. Фернандиньо намери добре Пабло Сабалета на фланга, който подаде към Вилфред Бони, а котдивоарецът върна към свободния Рахийм Стърлинг, който завърши атаката с гол - 1:0. Само 4 минути по-късно и самият Бони се разписа, след асистенция на Бакари Саня. 

Малко изненадващо гостите се върнаха в мача след гол на Глен Мъри в 22-рата минута, който засече подаване на О'Кейн и след неуспех на Мангала да изчисти, топката влетя в мрежата.

Само седем минути по-късно Кевин де Бройне намери свободния Стърлинг, който върна преднината от два гола на тима си. В продължението на първата част, бившият играч на Ливърпул оформи своя хеттрик след ново голово подаване на белгийския му съотборник. 

Втората част не предложи емоциите на първата, като едва в края на вторите 45 минути се стигна до пети гол във вратата на гостите дело на Бони.