Аз съм Нормалния, определи себе си Клоп на първата пресконференция

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Късно снощи ръководството на Ливърпул обяви, че между клуба и Юрген Клоп е постигнато споразумение и специалистът вече е новият мениджър на "червените".

Днес той даде и първа пресконференция пред английски и немски медии като в продължение на 30 минути отговаряше на въпросите им.

Бившият треньор на Борусия (Дортмунд) бе попитан как ще нарече себе си, след като колегата му Жозе Моуриньо се нарече Специалния и Клоп заяви спокойно: Аз съм Нормалния.

"Не искам да се описвам, не съм тук за това.

Едва ли някой в тази стая смята, че съм магьосник. Аз не правя чудеса, за това ме оставете просто да работя. Аз съм нормален човек.

4148872

Аз съм Нормалния, ако толкова държите да опиша себе си. Като футболист не съм бил кой знае колко добър, по-скоро бях средно добър.

Кариерата ми на треньор започна в Германия с един много специален клуб. Ако никога не сте били там, за да гледате Майнц, пробвайте, много е интересно.

След това получих прекрасната възможност да водя Борусия - още един специален клуб, велик клуб. Но след 7 години там усетих, че е най-добре да си тръгна. 

Сега съм тук и се надявам да ми хареса. Всички тук говорят за пресата, сега от вас зависи дали ще ви помисля за лъжци. 

4148873

Бях решил да си взема една година почивка и след това да се завърна като мениджър, но получих обаждане от собствениците на Ливърпул и нямаше как да откажа на такъв отбор. Мисля, че когато седя тук след 4 години, ще сме спечелили една титла. Сигурен съм в това", сподели с усмивка Клоп.