Колко ще печели Клоп и какво му пречи да подпише с Ливърпул?

снимка: БТА/AP

Юрген Клоп продължава да бъде на полпозишън за наследник на Брендън Роджърс като нов мениджър на Ливърпул. Новините около преговорите между двете страни се разпространяват основно от два източника – ВВС и „Билд“.

Последната информация от германския таблоид е свързана със заплатата на специалиста, която той ще получава на „Анфийлд“, когато/ако парафира с мърсисайдци. Според медията, тя е доста внушителна – 10 милиона евро годишно, като повече от него във Висшата лига ще изкарва единствено Жозе Моуриньо (15 милиона).

Това обаче не означава, че Клоп скорострелно се е насочил към Ливърпул, защото ръководството продължава да не изпълнява едно от основните му условия – не само да отговаря лично за траснферната политика, но и да работи в щаба си с хора по него избор.

Става въпрос за Желко Бувач, асистент-треньор, както и видео анализатора Петер Кравец, като прякорът на първия споменат е Мозъка. От Ливърпул обаче предпочитат новият им мениджър да работи с треньорите на първия отбор, които в момента са в клуба – Шон О'Дрискол и Гари МакАлистър.

В заключение „Билд“ информира, че Клоп е отхвърлил оферта на Тотнъм, защото от дете е фен на Ливърпул.