Ливърпул назначава Юрген Клоп до края на седмицата?

снимка: БТА/AP

Днес медиите в Англия "озариха" деня с информацията, че до края на седмицата Ливърпул ще постигне споразумение и ще назначи като нов мениджър на клуба Юрген Клоп. 

След уволнението на Брендън Роджърс в неделя, бившият наставник на Борусия (Дортмунд) е най-спряганото име за нов мениджър на "червените". 

Няма съмнение и, че феновете на клуба са щастливи от този факт. Те, както и всички фенове на футбола, знаят какво направи той с Борусия, като също е харесван и заради странното си поведение на и извън терена.

Три от медиите на острова, "Guardian", "The Times" и "Telegraph" са сигурни, че до петък Клоп вече ще е на Мелууд и ще тренира новия си отбор. От "Guardian" дори споменават, че назначението може да стане факт още днес.

По всичко личи, че този път за Ливърпул няма как да се объркат нещата, а ако това се случи, то именно Клоп ще бъде човекът, който ще решава кои играчи да бъдат закупувани и кои продавани (това е единственото условие на специалиста, за да поеме мърсисайдци).

Ако всичко върви по план, то кариерата на Клоп в Англия ще започне с дерби срещу Тотнъм веднага след края на паузата за изиграването на последните мачове от квалификациите за Европейското първенство във Франция следващото лято.