Агуеро се развихри за разгром над Нюкасъл (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Отборът на Манчестър Сити разгроми на своя "Етихад стейдиъм" Нюкасъл с 6:1, а в герой за домакините се превърна топстрелецът Серхио Агуеро, който наниза пет попадения в мрежата на "свраките".

С тази победа "небесносините" си върнаха първото място, след като събраха актив от 18 точки, а "свраките" остават един от двата отбора, заедно със Съндърланд, които от началото на сезона все още не са записали победа в актива си.

През първите пет минути от срещата изненадващо гостите бяха по-дейния състав, като съумяха да направят две опасни атаки по десния фланг, но Джо Харт и Николас Отаменди предотвратиха опасностите.

В 8-та минута и Сити създадоха първото по-опасно положение пред Тим Крул. Последва разбъркване в наказателното поле след корнер, като Фернандо и Серхио Агуеро опитаха изстрели от границата на вратарското наказателно поле, но Крул и защитата на "свраките" бяха на голлинията и топката така и не попадна в мрежата.

В 18-тата минута гостите организираха добра атака и по левия фланг. Там Кевин Мбабу се озова с топка в крака след не добро изчистване и веднага центрира към свободния на дузпата Александър Митрович, който неубезспокояван с глава направи резултата 1:0.

В 25-та минута Дарил Янмаат направи добър пробив от дясно и центрира към наказателното поле и топката влетя в мрежата след удар на Митрович, но при паса към Янмаат той е бе в засада и попадението правилно бе отменено. В 27-та минута "свраките" изпуснаха ново чисто положение, след като Муса Сисоко центрира по земя в наказателното поле към Митрович, който не успя да нанесе плътен удар и Джо Харт спаси. При повторението обаче се видя, че има засада в момента на паса, но тя не бе отсъдена.

Постепенно момчетата на Мануел Пелегрини наложиха натиск и това даде резултат. 4 минути преди почивката "гражданите" изравниха чрез Серхио Агуеро. След центриране от дясно на Давид Силва, Фернандиньо свали топката с глава към непокрития аржентинец, който безпроблем с глава забоде топката в мрежата - 1:1. За нападателя това е първи гол след 551 минути игра в английската Висша лига.

Втората част започна ударно за играчите на Мануел Пелегрини като още преди да бъдат изтекли и пет минути, Агуеро успя да вкара два гола, с което оформи своя хеттрик и даде комфортен аванс на тима си - 3:1. При първата ситуация аржентинецът стреля от границата на наказателното поле и топката рикошира в Йоан Гофран, а при второто положение Агуеро бе изведен от Кевин де Бройне от дълбочина и с прехвърлящ удар направи резултата 3:1.

След още пет минути игра "гражданите" си гарантираха успеха с четвърти гол. Именно Де Бройне бе намерен в наказателното поле от Хесус Навас и с прекрасен прехвърлящ удар по диагонала за пореден път накара Крул да вади топката от мрежата си.

Това обаче не бе края на шоуто с марка "Агуеро". Нападателят реализира нови две попадения в рамките на 120 секунди. В 60-та минута аржентинецът получи топката на границата на наказателното поле, залъга играч на Нюкасъл и стреля по диагонала във вратата на Тим Крул, а две минути по-късно получи добър пас в наказателното поле от Де Бройне и на опразнената врата не сгреши за 6:1. 

Преди да изтекат 70 минути игра, Пелегрини замени своя голмайстор, който се превърна в едва 5-я играч в ерата на Висшата лига, който се разписва пет пъти в един мач и спокойно можеше да стане първия с шест гола, но напусна терена. Вместо него на "Етихад" стъпи Вилфред Бони. До края на срещата играчите на Мануел Пелегрини свалиха темпото на игра и спокойно дочакаха последния съдийски сигнал.

В останалите мачове от 17:00 часа:

Борнемут - Уотфорт 1:1 (Глен Мъри - 1:0, Одио Игало - 1:1)

Астън Вила - Стоук Сити 0:1 (Марко Арнаутович)

Норич - Лестър 1:2 (Джейми Варди - дузпа 0:1, Джефри Слуп - 0:2, Диумерси Мбукани - 1:2)

Съндърланд - Уест Хям 2:2 (Стивън Флетчър, Джърмейн Ленс - 2:0, Карл Дженкинсън - 2:1, Димитри Пайет - 2:2)

В първата среща от кръга, която се игра от 14:45 Кристъл Палас победи Уест Бромич Албиън с 2:0 и се изкачи до третото място с 15 точки.

Мануел Пелегрини стартира с Джо Харт, Александър Коларов, Елакюим Мангала, Николас Отаменди, Пабло Сабалета, Фернандо, Фернандиньо, Рахийм Стърлинг, Давид Силва, Кевин де Бройне и Серхио Агуеро.

За гостите започнаха Тим Крул, Дарил Янмаат, Шансел Мбемба, Фабрисио Колочини (капитан), Кевин Мбабу, Муса Сисоко, Върнан Анита, Йоан Гофран, Жоржиньо Вайналдум, Айоса Перес и Александър Митрович.