Сър Алекс и Бекъм се събират за благотворителен мач

снимка: Guliver/Getty Images

Сър Алекс Фъргюсън и Дейвид Бекъм отново ще обединят сили, за да помогнат на каузата на УНИЦЕФ. Това ще се случи на благотворителен мач на "Олд Трафорд" следващия месец, в който един срещу друг ще се изправят единайсеторката на Великобритания и Ирландия срещу тази на останалия свят.

Бекъм в продължение на 11 години бе част от легендарния тим на Манчестър Юнайтед на сър Алекс от 90-те години на миналия век и началото на настоящия, но през 2003 година двамата изпаднаха в конфликт, а скоро след това шотландският треньор продаде своя играч на Реал Мадрид.

С времето двамата отново стоплиха отношенията помежду си, а наскоро Бекъм, който е посланик на УНИЦЕФ от 10 години, е попитал Фъргюсън дали би се включил в подобен мач. 73-годишният мениджър е приел и отново ще застане на треньорската скамейка на "Олд Трафорд", за да води тима на Великобритания и Ирландия, а негов съперник начело на другия отбор ще бъде Карло Анчелоти. Първото име в състава на 11-та на останалия свят е Зинедин Зидан.

"Искам свят, в който децата растат защитени от насилие и бедност. Този мач е перфектната възможност да се обърне внимание на тези проблеми и да се съберат средства за децата, които имат най-голяма нужда.

Щастлив съм, че моят приятел Зизу ще се присъедини към каузата, за да поведе двата отбора, които ще са пълни с приятели и бивши съотборници, на най-добрия стадион в света. Двубоят, който ще бъде наречен "Мачът за децата", ще бъде воден бившия италиански съдия Пиерлуиджи Колина. /БГНЕС