Само един играч от Висшата лига става за Барса и Реал

снимка: БГНЕС/EPA

Само един играч от английската Висша лига може да се впише в съставите на испанските колоси Барселона и Реал Мадрид. Това мнение изрази по британската спортна телевизия BTSport легендарният халф на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс.

Той говори по повод на слабите резултати на английските отбори в Шампионска лига този сезон – до сряда те бяха записали само една победа от шест мача. Снощи грандовете от Манчестър се измъчиха за победи с по 2:1 над Волфсбург и Борусия (Мьонхенгладбах).

„Истината е, че английските отбори не са от най-висока класа. Ако погледнем играчите, които идват във Висшата лига, ще видим, че ние не разполагаме с най-добрите футболисти нито в Европа, нито в света“, сподели Скоулс.

„Най-добрите играчи са в Реал Мадрид или Байерн (Мюнхен), а едно ниво под тях са Пари Сен Жермен и Ювентус. И чак тогава идват английските отбори. Не мисля, че е изненадващо, погледнете играчите, с които ние разполагаме – мислите ли, че някой ще привлече погледа на Барселона? Съмнявам се.

Нашите играчи не биха участвали и в съставите на Реал и Байерн. Може би Серхио Агуеро е единственото изключение“, заяви Скоулс.