"Манчестър Юнайтед дадоха парите си от Неймар за Антони Марсиал"

снимка: Facebook/Manchester United

Отборът на Манчестър Юнайтед драстично е повишил предлаганата сума за нападателя на Монако Антони Марсиал в последния ден на трансферния прозорец, твърди вицепрезидентът на "монегаските" Вадим Василиев.

Първоначално "червените дяволи" са обявили, че могат да платят за тарана 21,6 милиона паунда, но на 1 септември са изпратили оферта в размер на 57,6 милиона и от френския тим нямало как да откажат. След тази сделка Марсиал се превърна в най-скъпия тийнейджър.

"Вярно е. Сумата, която ни платиха от Манчестър Юнайтед е 57,6 милиона паунда, но имате в предвид, че тази сума включва и евентуалните бонуси.

Попринцип нямахме намерения да продадем Марсиал. Не беше планирано изобщо. През последната седмица ние отклонихме всяка тяхна оферта - 21,6 милиона, 28,8, след това 36 милиона паунда, а на края и 50,4 с бонуси също не я приехме.

В крайна сметка в неделя играчът ни получи така оферта, че нямаше как да откаже, а също и ние. Това е нещо уникално. Такива пари се дават за Суарес и Неймар - най-добрите в света. 

В момента английския футбол е на различно ниво. Ако Манчестър Юнайтед реши да купи някой футболист е много трудно да ги спреш", сподели Василиев.