Юнайтед и Монако се разбраха за младата френска звезда

снимка: asm-fc.com

Манчестър Юнайтед осъществи изненадващия трансфер на младата звезда на Монако и френския футбол Антони Марсиал, който ще премине на „Олд Трафорд“ в самия край на трансферния прозорец за внушителната сума от 36 милиона паунда (49.46 милиона евро).

Цената не е потвърдена официално, но няколко източници от английските медии вече съобщиха за сделката. По-рано днес Марсиал бе пуснат от националния селекционер Дидие Дешам, за да пътува до Манчестър и да сложи подписа си върху договор с новия си отбор.

19-годишният нападател се превръща в най-скъпия тийнейджър в света, а през миналия сезон вкара седем гола в 31 появи в игра с екипа на монегаските. Манчестър Юнайтед едва за девети път в историята на Висшата лига осъществяват трансфер в последния ден на летния прозорец, като скоростта на сключването на сделката е внушителна.

Феновете обаче започнаха да изразяват удивлението си в социалните мрежи от сериозната цена, която е платена на Монако за Марсиал. Макар и без да го осъзнава, нападателят изигра в неделя вечер последния си мач за клуба от Княжеството – 0:3 от шампиона ПСЖ в дербито на четвъртия кръг.