Официално: Кевин де Бройне е играч на Манчестър Сити

снимка: mcfc.com

Отборът на Манчестър Сити обяви официално трансфера на Кевин де Бройне от Волфсбург, като за белгиеца бяха броени 55 милиона паунда.

Вече бившият играч на вицешампионите в Германия бе обявен за най-добър играч в Бундеслигата за последния сезон и това привлече погледите на най-големите отбори в Европа. Именно "гражданите" бяха тези, които цяло лято опитваха да привлекат младия атакуващ халф и успяха ден преди края на трансферния прозорец.

"Искам да достигна до най-големите висини във футбола и най-важното за мен е в края на сезона да можем да се похвалим с няколко трофея. Това е най-важно за клуба, играчите и феновете", сподели Де Бройне пред официалния сайт на "небесносините".

"Радваме се, че привлекохме играч като Кевин. Вярвам, че той ще пожъне успех при завръщането си във Висшата лига.

Всеки клуб има нужда от един специален футболист, който да подобри играта на тима и според мен това е именно той. Той има всичко - физика, техника, тактика - всичко", добави пък мениджърът Мануел Пелегрини.

За втори път през това лято Сити чупи рекорда си за похарчени пари за един трансфер, като преди това привлякоха и Рахийм Стърлинг от Ливърпул за 49 милиона паунда. 

Де Бройне от своя страна се превърна във втория най-скъп играч, който се е подвизавал на терените на Острова след Анхел ди Мария, който през миналото лято премина в Манчестър Юнайтед за 59,7 милиона паунда.