Тежки поражения за Челси и Ливърпул, Сити продължава с победите

снимка: twitter

Отборът на Челси допусна изненадваща загуба в четвъртия кръг на английската Висша лига, след като на своя стадион бе победен от Кристъл Палас с 2:1. За пореден път играчите на Жозе Моуриньо показват слаба игра в атака, което се отразява и на резултата.

Днешната загуба бе втора от началото на сезона, като "сините" записаха и една победа и един равен от началото на шампионата. Точни за "орлите" бяха Бакари Сако и Джоел Уорд, а за шампионите попадението реализира Радамел Фалкао. 

Гостите от своя страна пък продължават с убедителната си игра и записват трета победа, като имат и една загуба от Арсенал.

Домакинска загуба записа и тимът на Ливърпул, който не успя да се разпише в домакинството си на Уест Хям, а в същото време инкасираха три попадения. В 53-тата минута Филипе Коутиньо си изкара втори жълт картон и напусна терена, а 11 минути преди края Марк Нобъл, който преди това се разписа във вратата на Симон Миньоле, получи директен червен картон. Останалите попадения бяха дело на Мануел Ланцини и Диафра Сако.

Статистиката показва, че това е първа победа за "чуковете" над "червените" на "Анфийлд" и по този начин те записват втора победа от четири мача след триумфа и над Арсенал на старта на шампионата. Мърсисайдци остават със седем точки след две победи и едно равенство.

Останалите мачове:

Манчестър Сити - Уотфорд 2:0 (Рахийм Стърлинг, Фернандиньо)

Борнемут - Лестър 1:1 (Калъм Уилсън 1:0, Джейми Варди 1:1)

Астън Вила - Съндърланд 2:2 (Ян М'Вия 0:1, Скот Синклеър 1:1, 2:1, Джермейн Ленс 2:2)

Стоук Сити - Уест Бромич Албиън 0:1 (Саломон Рондон)