Нюкасъл изстрада точка от "Олд Трафорд" след нулево реми с Манчестър Юнайтед

снимка: manutd.com

Отборите на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл не се победиха в първия мач от третия кръг на английската Висша лига, като на стадион "Олд Трафорд" феновете не видяха нито едно попадение. Очаквано "червените дяволи" бяха по-дейният състав и до 20-тата минута бяха отправили цели 6 точни удара, но до края на срещата записаха само още един на сметката си.

За 20-кратните шампиони това е първа загуба на точки от началото на кампанията, като в предишните два кръга записаха победи с по 1:0 над Тотнъм и Астън Вила. След днешното равенство те събраха актив от 7 точки и заемат първата позиция за момента.

От своя страна "свраките" добавят втора точка към актива си, след тази, която спечелиха срещу Саутхямптън в първия си мач.

Срещата започна очаквано по-добре за Манчестър Юнайтед и още в третата минута Уейн Рууни бе изведен очи в очи с Тим Круул, като нападателят промуши топката във вратата му, но последва сигнал за засада. При повторенията обаче останаха сериозни съмнения за такава.

До 15-тата минута 20-кратните шампиони на Англия бяха по-дейният състав на терена, но постепенно играчите на Стив Макларън погледнаха в предни позиции, а в 20-татам инута Масадио Аидара бе изведен в наказателното поле от Айосе Перес, но дефанзивният играч си поведе дълго топката, а след това извърши и нарушение срещу Дейли Блинд.

Постепенно играта на "свраките" се поизостри и в 22-рата минута Александър Митрович стреля с глава след добро центриране на негов съотборник, като топката се отби от напречната греда на Серхио Ромеро.

Две минути по-късно Крул пък имаше работа, след като Мемфис Депай бе изведен в предни позиции, освободи се от стража на "свраките", но след това бе затворен от защитник в "бяло-синьо" и не успя да отправи удар към опразнената врата.

До края на първата част нивото на игра сравнително спадна и пред двете врати нямаше нищо интересно.

Първите 10 минути от втората част бяха сравнително спокойни, като двата тима се стремяха да не доспускат грешки повече, от колкото да се опитват да стигнат от гол в противниковата врата.

До 70-тата минута Луис ван Гаал направи две промени, като в игра се появиха Майкъл Карик и Хавиер Ернандес, които замениха съответно Бастиан Швайнщайгер и Аднан Янузай и оборотите на Манчестър Юнайтед отново се вдигнаха. "Червените дяволи" започнаха по-чести атаки по лявото крило чрез Депай и Люк Шоу, а минути преди заключителните минути на терена се появи и Луис Антонио Валенсия, заменяйки Матео Дармиан.

Точно десет минути преди края на срещата топката попадна след рикошет в краката на Ернандес, който напредна до границата на вратарското поле и опита изстрел, но Крул бе излезнал придвидливо напред и успя да спаси.

В заключителните секудни драмата бе пълна. При центриране от корнер Крис Смолинг засече топката, която се отби в гредата и последва контраатака за гостите, която завърши с неточен изстрел на Папис Демба Сисе.

До момента през сезона "червените дяволи" започнаха сравнително под очакванията, които имаше към тях, но все пак постигнаха две победи, като в откриващия си мач победиха Тотнъм с 1:0, а седмица по-късно надделяха и над Астън Вила също с минималното 1:0.

"Свраките" от своя страна започнаха доста по-слабо кампанията, като в първия си мач стигнаха до 2:2 със Саутхямптън, а във втория кръг загубиха като гост от Суонси с 2:0.

Луис ван Гаал ще извведе на "Олд Трафорд" Серхио Ромер, Матео Дармиан, Крис Смолинг, Дейли Блинд, Люк Шоу, Бастиан Швайнщайгер, Морган Шнайдерлин, Аднан Янузай, Мемфис Депай, Хуан Мата и Уейн Рууни

Стив Макларън ще започне двубоя с Тим Круул, Фабрисио Колочини, Стивън Тейлър, Масадио Аидара, Шансел Мбемба, Джак Колбек, Върнан Анита, Журжиньо Вайналдум, Габриел Обертан, Айосе Перес и Александър Митрович.