Бентеке с дебютен гол, Ливърпул с минимален успех над новак (ВИДЕО)

снимка: premierleague.com

Отборът на Ливъпрул постигна втора поредна победа от началото на шампионата и събра пълен актив от 6 точки, след като се наложи с минималното 1:0 над новака Борнемут, а единственото попадение на "Анфийлд" вкара новото попълнение от лятото Кристиан Бентеке.

Първата част изненадващо започна по-добре  за Борнемут, като новакът във Висшата лига изпълни четири корнера до 12-тата минута, но без нищо интересно пред вратата на Симон Миньоле.

Постепенно обаче играчите на Брендън Роджърс вдигнаха оборотите и започнаха по-често да поглеждат към вратата на противника. Всичко това даде резултат и в 26-тата минута новото попълнение на тима Кристиан Бентеке вкара първия си гол с екипа на "червените". Белгиецът остана непокрит при центриране от ляво и се разписа за 1:0. При тази ситуация, Филипе Коутиньо, който бе до Бентеке, бе в позиция на засада и влияеше на положението, но страничният рефер не вдигна флага си.

Шест минути след началото на втората част капитанът на мърсисайдци Джордън Хендерсън бе заменен, като на негово място се появи Емре Джан. Изненадващо или не капитанската лента отиде на ръката на друго ново попълнение от лятото - Джеймс Милнър.

След 60-тата минута Борнемут опита да наложи натиск, но без успех, а в 70-тата минута Бентеке изведе Филипе Коутиньо очи в очи със стража на новака, но притеклият се в последния момент защитник изби в корнер.

Минута преди края на редовното време Бентеке се озова отново в стрелкова позиция, но след центриране стреля в напречната греда. До края на двубоя "червените" бяха притиснати в половината си, но успяха да запазят крехкия си аванс.

 


All Goals -- Liverpool 1:0 . Bournemouth - 16...by OfficialGoals