Диего Коста прегазил домашния си любимец с колата

снимка: БТА/AP

Днес доста се заговори около нападателя на Челси Диего Коста, който пусна на пазара своята автобиография "Изкуството на войната".

Случката се развива преди няколко години, когато бразилецът все още е в Атлетико (Мадрид). След трансфера си в испанската столица, той взима със себе си своя домашен любимец - Йоркширски териер. 

Един ден, след като се прибирал от тренировка, нападателят паркирал колата пред дома си и не видял своя любимец, който стоял зад колата и без да иска го сгазил.

Един от приятелите на Коста в тима на "дюшекчиите" Пауло Асуншао  разказва историята.

"Диего довете своят Йоркширски териер в Мадрид, но един ден, когато паркираше, той не го видя и го прегази. Той беше много тъжен. Беше в депресия около един месец. Когато още не знаех какво се е случило и го попитах, той отвърна: Не мога да повярвам. Убих кучето си. То излезе от къщата, за да ме посрещне, а аз не го видях и го сгазих."

В неделя предстои важен мач за Челси, тъй като шампионите ще се изправят срещу носителя на ФА Къп Арсенал за трофея Къмюнити Шийлд. Коста обаче е под въпрос за срещата, тъй като е получил разтежение в мача с Барселона.