Това ще бъде сезонът на Люк Шоу, подчерта Ван Гаал

снимка: Guliver/Getty Images

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал намекна, че през настоящия сезон ще видим най-доброто, на което е способен Люк Шоу.

През дебютния си сезон бекът не успя да се наложи в състава на "червените дяволи", след като страдаше от контузии и имаше проблеми с наднорменото тегло, като в крайна сметка така и не успя да оправдае дадените за него 16 милиона паунда.

По всичко личи, че бившият играч на Саутхямптън вече е оставил всичко това зад гърба си и взе участие и в трите контроли на тима. Малко преди началото на подготовката Шоу прекара ваканцията си в Дубай, но бе взел със себе си фитнес треньор, който направи за него специална програма за хранене и резултатите са на лице.

"Люк е голям талант. Той е млад, трудно е за него да дойде от Саутхямптън в толкова голям отбор и от началото да направи фурор. 

Той имаше предимството, че е англичанин, по-лесно му е да се адпатира. За това смятам, че е време да видим какво може наистина. Смятам, че това ще е ноговият сезон. Аз вярвам в него и се надявам, той да усети тази вяра и да покаже какво може", сподели Ван Гаал.