Моуриньо посъветва Венгер: Вземи си калкулатор

снимка: Guliver/Getty Images

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо предложи на своя колега от Арсенал Арсен Венгер да си вземе калкулатор, за да може точно да сравни "сините" с "топчиите".

Преди дни френският специалист обяви, че е било невъзможно за тима му да се бори с този на Специалния за титлата в Англия през последните сезони заради по-голямата сума, която шампионите са давали за трансфери.

"Ако направим точни сметки, като изчислим всеки от големите клубове колко пари е похарчил през последните 3-4 години, мисля, че всички ще бъдем изненадани.

Може би Венгер трябва да си вземе калкулатор. Това е най-лесното, така няма да има място за спекулация. Ако трябвада бъдем честни, тези сметки са много прости и всеки може да си ги направи сам, за да види истината.

През това лято Арсенал купи страхотен вратар, а това е един от най-важните постове във футбола.

Ако "сложим" един до друг Месут Йозил, Алексис Санчес, Калъм Чеймбърс и Матийо Дебюши - всички ще бъдете изненадани", сподели Моу.

През последния сезон Челси завърши на 12 точки пред Арсенал, но въпреки това мениджърът им вярва, че през настоящата кампания именно градският им съперник ще е един от най-големите им конкуренти за титлата. Въпреки това, той не отписва и още три отбора, но не съобщава имената им.

"Арсенал имат страхотен отбор, прекрасен вратар - ще са истински конкурент през новия сезон. 

Всички ще очакват от нас да защитим титлата си. Ние обаче имаме четири отбора, с които ще се конкурираме до края. В крайна сметка само един ще стане шампион - това е реалността.

Има пет отбора в Англия, които през новия сезон ще се борят за четири места в Шампионска лига. През май един ще бъде шампион, а друг ще трябва да играе в Лига Европа, това е истината", завърши Жозе Моуриньо.