Младок с хеттрик за Арсенал в Сингапур (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Продуктът на школата на Арсенал Чуба Акпом блесна с хеттрик при победата с 4:0 над сборна селекция на Сингапур в първата предсезонна контрола на „артилеристите“ на приятелския турнир „Барклейс Ейжа Трофи“ в азиатската държава.

„Артилеристите“ не разчитаха на най-известното си ново попълнение Петър Чех, но очаквано имаха малко проблеми срещу импровизираната селекция на и без това скромния си опонент. Освен Чуба Акпом, друг младок – Алекс Ауоби – също направи отлично впечатление с представянето си, а се очаква хеттрикът на Акпом да бъде допълнителен мотив за Арсен Венгер да дава повече игрови минути през новия сезон на младока.

Първото попадение в срещата бе дело именно на 19-годишния юноша, който бе на правилното място в наказателното поле, за да се възползва от неуспешно изчистена топка, овладяна първоначално от Джак Уилшър. С изстрел от границата на наказателното поле Акпом даде аванс на „топчиите“ в 23-ата минута, а в 60-ата от дузпа Уилшър удвои с хладнокръвно изпълнение.

В 67-ата една от резервите на Арсенал – Йон Торал – изработи нова дузпа, която този път бе поверена на Акпом и той също не разочарова, разписвайки се за 0:3. Хеттрикът си 19-годишният нападател оформи малко преди последния съдийски сигнал след центриране на Ектор Белерин и точен удар с глава.

Арсенал ще играе на финала на мини-турнира в Сингапур срещу Евертън, който по-рано днес елиминира след изпълнение на дузпи Стоук Сити – 5:4 при ударите от бялата точка след 0:0 в редовното време. Финалът ще се излъчва на живо по платения канал „Диема спорт“ от 15:30 часа българско време.

 

Ever seen a better strike to decide a penalty shoot-out than Phil Jagielka's? The Everton Football Club skipper's final spot-kick put the Toffees into Saturday's #BAT2015 final...

Posted by Premier League on Wednesday, July 15, 2015