От Байерн признаха: Има сделка за Швайнщайгер

снимка: БТА/AP

Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге призна, че трансферът на Бастиан Швайнщайгер в Манчестър Юнайтед е факт. 31-годишният световен шампион с Германия ще акостира на „Олд Трафорд“ за сума между 17 и 20 милиона евро и ще се превърне във второто ново попълнение на „червените дяволи“ след голмайстора на холандския шампион ПСВ (Айндховен) Мемфис Депай.

„Проведохме преговори с колегите от Манчестър Юнайтед и постигнахме договорка за трансфера. Бастиан иска да направи нещо ново в края на кариерата си и ни помоли да изпълним желанието му.

Съжалявам, че иска да напусне, защото е един от най-добрите ни играчи и е направил изключително много за клуба“, коментира Румениге на пресконференция в Германия.

Изненадващо или не, някои членове на ръководството на Манчестър Юнайтед не са доволни от привличането на 31-годишния полузащитник, главно заради възрастта му зачестилите контузии в последно време.

Луис ван Гаал обаче е бил категоричен, че Швайнщайгер ще му помогне много в предстоящата кампания, след като постигна сериозни успехи в Байерн и познава добре работата на халфа.

Швайнщагер ще подпише за три години до края на седмицата и ще получава 180 хиляди паунда седмична заплата, колкото е взимал и в гранда от Мюнхен. Медиите в Англия се чудят дали привличането на германеца означава, че Манчестър Юнайтед се отказва от намерението си да купи Морган Шнайдерлин, за когото Саутхямптън иска 25 милиона паунда.

Ван Гаал се надява да е уговорил Шнайдерлин до края на седмицата, за да може спокойно да започне турнето в САЩ.