Трансферни слухове и новини от последните 24 часа

снимка: psg.fr

Въпреки че се очаква Икер Касияс да премине в Порто до края на седмицата, от Реал Мадрид няма да засилват офанзивата си за Давид де Хеа. Напротив - „кралския клуб“ смята да намери заместник на Сан Икер в лицето на Кико Касия от Еспаньол, струващ само 10 милиона евро, тъй като „белия балет“ вече притежава половината от правата му.

Стефан ел Шарави ще премине от Милан в Монако – първо под наем за 2 милиона евро в рамките на следващия сезон. В договора на Малкия фараон има клауза, според която монегаските ще са задължени да го закупят за 15 милиона евро, ако направи 15 появи в игра. Заплатата му е 3 милиона евро, а евентуално след откупуването на пълните му права той ще подпише за 5 години.

Джердан Шакири ще премине в Шалке, макар сделката да не е потвърдена официално от „кралскосините“ или от Интер. Веднага след осъществяването на този трансфер „нерадзурите“ ще купят Иван Перишич от Волфсбург за 20 милиона.

Милан е готов да плати 5.5 милиона евро за Златан Ибрахимович, който се е разбрал за личните си условия с „росонерите“. ПСЖ изчаква единствено да намери адекватен заместник на шведския стрелец, най-вероятно това ще бъде голмайсторът на Лига 1 за миналия сезон Александър Лаказет от Олимпик (Лион).

Ливърпул иска Лаказет, смятат в Англия, но по същия начин мърсисайдци бяха свързвани с голям брой играчи от топ 5 първенствата на Европа, без реално да се стига дори до официална оферта – последният такъв пример бе Матео Ковачич от Интер.

Приоритет номер 1 за Интер на позицията офанзивен халф остава Мохамед Салах, за когото Фиорентина и Челси все още се карат и могат да пренесат спора си в съда. „Нерадзурите“ изчакват развитието на случая, а ако не привлекат египтянина, ще върнат в Серия А ненужния в Манчестър Сити Стеван Йоветич.

Милан повиши офертата си за 20-годишния юноша на Рома Алесио Романьоли от 18 на 20 милиона евро плюс бонус 2 милиона в зависимост от броя мачове, който защтиникът евентуално ще изиграе с „росонерите“. Рома обаче държат да получат 30 милиона за бранителя, който изкара миналия сезон под наем в Сампдория под ръководството на Синиша Михайлович, начело сега именно на Милан.

Матео Дармиан до края на седмицата ще премине медицински прегледи в Манчестър Юнайтед и ще подпише с „червените дяволи“. Луис ван Гаал се надява до заминаването на турне в САЩ в понеделник да е осигурил още две нови попълнения – Бастиан Швайнщайгер от Байерн и Морган Шнайдерлин от Саутхямптън.

Атлетико (Мадрид) осъществи пореден сериозен трансфер с привличането на белгийското крило на Монако Яник-Ферейра Караско за 20 милиона евро. Монегаските запълниха дупките в състава си с младок от Бенфика – 21-годишният Иван Кавалейро, играещ също на десния фланг, за 15 милиона евро.