Трансфери: Манчестър Сити дава над 100 милиона за Стърлинг и Де Бройне

снимка: liverpoolfc.com

Пресата в Англия не спира да пише за евентуалните трансфери на родните си клубове и тази неделя те обърнаха сериозно внимание на целите на Манчестър Сити.

Според изданията, "гражданите" са се насочили към трима млади и перспективни играчи - Рахийм Стърлинг от Ливърпул, Кевин де Бройне - Волфсбург и Пол Погба - Ювентус.

За атакуващия футболист на мърсисайдци, "небесно сините" са готови да платят 45 милиона паунда. В понеделник "червените" започват своята подготовка за новия сезон, но се очаква Стърлинг да не тренира дълго с тима, след като неколкократно обяви, че не иска да остава на "Анфийлд".

Относно Кевин де Бройне, ситуацията е малко по-сложна. За разлика от Ливърпул, които са готови да продадат младия си талант, но за правилната сума, Волфсбург обявиха не веднъж и два пъти, че нямат намерения да продават своята звезда, но въпреки това от Сити са готови да платят 50 милиона паунда за правата на бившия играч на Челси.

И последно - трансферът на Пол Погба. Това може би е най-малко възможният, който "гражданите" биха могли да направят и не само през това лято, ами като цяло. Повечето медии в Италия и Испания са сигурни, че щом Погба усети, че е дошло времето му да се раздели с Ювентус, той ще премине в Барселона. 

Все пак "небесно сините" имат и резервен вариант, като са готови да платят откупната клауза в договора на Фабиан Делф от Астън Вила, която е в размер на 8 милиона, но едва ли британецът ще може да замести който и да е от гореспоменатите халфове.