Крауч постави рекорд при разгрома над Ливърпул

снимка: БТА/AP

Нападателят на Стоук Сити Питър Крауч бе много доволен от това, което е видял от съотборниците си при разгрома с 6:1 над тима на Ливърпул.

Крауч започна на скамейката в тази среща и видя как тима му унижи за 45 минути 18-кратните шампиони на Англия, след като поведе с 5:0 - два гола на Диуф и по един от Уолтърс, Адам и Н'Зонзи.

Стивън Джерард върна едно попадение за мърсисайдци в последния му мач с екипа на Ливърпул, а появилият се като резерва Крауч вкара с глава след като получи добро центриране от Диуф. Това бе 47-ми гол с глава за 201-сантиметровият футболист, като по този начин той изпревари с едно попадение легендата на английския футбол Алън Шиърър.

"Радвам се, че поставих рекорд, чувството е неуписуемо. За мен бе важно, че се появих като резерва и свърших работата си. 

Не мисля обаче, че рекордът е мой. През първото полувреме съотборниците ми свършиха цялата работа, а аз само се появих и поставих рекорд. Благодаря на момчетата. 

Радвам се, че вървим нагоре. Да победиш клуб като Ливърпул с 6:1 е почти невъзможно. Много съм щастлив", заяви бившият английски национал.