Кристъл Палас продължава възхода си след победа над Уест Хям (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Отборът на Кристъл Палас изигра може би най-силния си мач от началото на сезона и победи с 3:1 като гост Уест Хям в среща от 27-я кръг на английската Висша лига. Глен Мъри реализира две попадения, а Скот Дън добави още едно за гръмката победа. Енер Валенсия реализира почетното попадение за „чуковете”.

С победата днес Палас събра актив от 30 точки и се изкачи с още една позиция нагоре в класирането и вече е 12-ти измествайки Евертън.

Загубата за Уест Хям означавеше, че „чуковете” остават на осмото място с 39 точки, но могат да се сринат до десетото, ако Суонси и Стоук Сити спечелят предстоящите им срещи съответно срещу Бърнли и Хъл Сити.

Сам Алърдайс започна двубоя с Адриан, Рийд, Томкинс, Кресуел, Дженкинсън, Даунинг, Сонг, Нобъл, Коюте, Сако и Валенсия.

Колегата му Алън Пардю изведе на терена Сперони, Дилейни, Дън, Кели, Уорд, Йединак, Мъч, Пънчън, Боласие, Мъри и Заха.

Срещата започна с битка в центъра на терена, а първата по-добра възможност бе за Уест Хям, като Марк Нобъл уцели напречната греда след изстрел от пряк свободен удар.

 До края на първата част топката прекара по-голямата част от времето си в половината на Кристъл Палас, но защитата в жълто се представяше на високо ниво. В 30-тата минута изстрел на Глен Мъри бе париран от Адриан, след прекрасна контра атака на гостите.

5 минути преди края на полувремето именно Мъри откри резултата, след като се възползва от добро центриране от корнер, игра с глава, след което последва огромно разбъркване пред Адриан и топката с голяма доза късмет се озова в мрежата на домакините.

Втората част започна по-добре за гостите и само пет минути след подновяването на играта Скот Дън отново от корнер вкарва второто попадение за тима си.

30 минути преди края на срещата Мъри реализира и второто си попадение, като се възползва от добро центриране от свободен удар на Дженсън Пънчън.

В 75-тата минута Стюарт Даунинг подаде добре към Енер Валенсия, който стреля от границата на наказателното полеи успя да върне интригата в срещата, след като 10 минути по-рано героят на гостите Мъри получи втори жълт картон и бе пратен предварително под душовете.

 

До края на срещата момчетата на Големия Сам опитаха да спечелят поне точка от срещата, но прекрасни изяви на Хулиан Сперони донесоха петата поредна победа като гост за Кристъл Палас.