Хуан Мата прекрати лоша серия на Юнайтед

снимка: БТА/AP

Отборът на Манчестър Юнайтед записа първата си победа от 3 мача насам, след като възпитаниците на Луис Ван Гаал стигнаха до минимална победа с 1:0 над Кристъл Палас на "Олд Трафорд".

"Червените дяволи" бяха измъкнати от резервата Хуан Мата, който след двойно подаване с Анхел Ди Мария в 66' вкара за 1:0 и донесе ценните три точки на своя тим, изкачвайки го до 6-о място в подреждането на Премиър лийг.

Освен това испанският плеймейкър даде заявка за титулярно място, след като това беше 9-ия му гол в последните 15 мача за 20-кратните шампиони, а за 25-те си минути на терена беше най-добрият сред играчите на Ван Гаал.

Манчестър Юнайтед пък запзаи серията си от 75 мача без загуба на "Олд Трафорд" в мач, в който играч на тима е вкарал първия гол. В тази серия "червените дяволи" имат 72 победи. Сега тимът на Ван Гаал е 6-и с актив от 16 точки - само на точка от топ 4.  Кристъл Палас се озова в зоната на изпадащите с актив от 9 точки.

Манчестър Юнайтед започна ударно срещата, като още във 2' Аднан Янузай направи страхотен пробив и стреля от границата на наказателното поле, но топката мина малко над вратата на Сперони. Няколко минути по-късно Ди Мария отправи точен удар, но вратарят на гостите беше на своето място и изби.

Постепенно обаче футболистите на Кристъл Палас почнаха да играят по-добре в защитен план и "червените дяволи" почнаха да грешат в заключителните моменти на своите атаки. Ван Перси и Уейн Рууни бяха много изолирани от играта, а най-доброто положение беше пред Люк Шоу, който в 27' успя да мине покрай Пънчън и да стреля опасно, но Сперони изби в корнер.

Кристъл Палса имаше едно положение през първата част, като при контраатака Кембъл се озова на страхотна позиция, но стреля покрай вратата на Де Хеа - 0:0 след скучно първо полувреме.

След почивката Манчестър Юнайтед почна да натиска все по-здраво, а Рууни и Ван Переси се мобилизираха. В 52' комбинация между двамата едва не завърши с гол, но капитанът на тима прати топката в аут.

В 57' "червените дяволи" имаха най-добрият си шанс в мача, когато Фелайни с глава стреля към вратата, но защитник на Палас успя да изчисти от голлинията. 4 минути по-късно Аднан Янузай излезе от терена, а на негово място се появи Хуан Мата, който реши мача.

Той получи пред наказателното поле в 66' и игра на двойно подаване с Ди Мария. Испанският халф стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в Блинд и влетя във вратата - 1:0 за домакините.

Мата пропусна да реши всичко в двубоя в 83', но ударът му срещна гредата. В последните минути обаче Палас така и не успя да стигне до положение за  изравнителен гол и "червените дяволи" се поздравиха с успеха.