Камбуров е вече номер 5 по голове в А група в историята

снимка: БГНЕС

Отборът на Локомотив Пловдив записа важна победа като домакин с 4:2 над Пирин Благоевград в първи мач от 27-ия кръг на А група. В герой за „черно-белите” се превърна капитанът на тима Мартин Камбуров, който реализира три от головете за успеха.

Със своя хеттрик голмайсторът на пловдивчани вече има на сметката 165 попадения в А група, което го нарежда под номер 5 във вечната ранглиста на родното първенство. Именно Камбуров даде преднина на домакините още в 19-ата минута, след като бе изпуснат от защитата на „орлетата” и от чиста позиция реализира за 1:0.

Отговорът на гостите обаче не закъсня и осем минути по-късно резултатът бе изравнен. Мартин Тошев се оказа най-съобразителен в наказателното поле на съперника, засичайки с глава центриране отдясно, с което възстанови равенството. В 45-ата минута „смърфовете” отново излязоха напред след точно изпълнение на Камбуров от бялата точка за 2:1.

Малко след подновяването на играта Дани Кики със страхотен изстрел от близо 25 метра направи преднината на пловдивчани още по-солидна – 3:1. В 58-ата минута Мартин Камбуров сложи точка на спора, оформяйки и своя хеттрик. Мартин Тошев вкара за крайното 4:2 с втория си гол в мача, разписвайки се от дузпа.

Дебют за Локомотив в този мач направи новото попълнение Иван Иванов. Със спечелените три точки пловдивчани вече са с актив от 28, което ги изравни с отборите на Черно море и Ботев. Пирин остава осми със 17.