Черно море не даде шанс на Вихър (Строево)

снимка: БГНЕС

Носителят на Купата и Суперкупата на България Черно море е сред сигурните участници на 1/4-финалите в турнира за Купата на България, след като смаза безпроблемно третодивизионния Вихър (Строево) с 5:0 като гост.

Така „моряците“ продължават защитата на трофея си и се присъединиха към ЦСКА, който по същото време срази с 2:0 Спартак в Плевен и също продължава напред към финалната осмица в надпреварата.

”Моряците” имаха пълно превъзходство в мача, като на два пъти и гредите им попречиха да направят резултата още по-изразителен. В 13-та минута Марчин Бургхард уцели горния стълб със силен шут от далечно разстояние.

В 38-та Симеон Райков центрира от корнер, топката се отби в напречната греда. Само минута по-късно Райков откри головата сметка за Черно море. Фланговият футболист се разписа със страхотен удар от около 25 метра. Вареа удвои преднината на гостите в 43-та.

”Моряците” започнаха активно след почивката и Райков покачи на 3:0 в 47-та минута с втория си гол в мача. В 54-та Валентин Йосков бе изведен сам срещу вратаря на Вихър и с лекота го преодоля за 4:0.

Костадинов засече центиране на Андреас Васев оформи крайния резултат 5:0 в 84-та минута.