Черно море закопа Марек (ВИДЕО)

снимка: Булфото

Черно море нанесе четвърта поредна загуба на Марек и засили дупничани към Б група, след като ги надви с 2:0 като гост в мач без значение за „моряците“. Двубоят бе от програмата на 28-ия кръг на А група и след завършека му Марек продължава да изостава на шест точки от спасителното десето място, заемано от Локомотив (Пловдив), който предстои да домакинства на Славия.

Въпреки че реално доиграват сезона в А група и мислят само за финала за Купата на България срещу Левски, възпитаниците на Никола Спасов постигнаха рутинен успех. В 27-ата минута Иван Коконов получи топката с извеждащо подаване от Живко Петков, след което надбяга персоналния си пазач и с мощен шут от около 13 метра по ефектен начин порази мрежата на домакините – 0:1.

В 88-ата минута влезлият като резерва Вилиян Бижев компенсира за по-ранен пропуск от чисто положение с точен изстрел за 0:2, след като бе изведен на стрелкова позиция от Матия Курьор. Така Черно море на практика подписа присъдата на Марек, който не се възползва от своите положения в срещата и плати за това с ключово поражение.

Марек е 11-ти със 17 пункта – шест по-малко от Локомотив (Пд), който е с мач по-малко, а Черно море се изравни с Левски „на върха“ във втората шестица, като и двата тима имат по 44 точки.