Батков дава парите за лиценза

снимка: Булфото

Собственикът на Левски Тодор Батков вече е в България и стартира спешна акция по спасяване на лиценза на „сините".

На летище „София" той обеща на всички фенове, че ако отборът на Стойчо Стоев се класира за Лига Европа, ще има право да играе там и вече започва да спазва обещанието си.

Днес и утре ще бъдат извършени редица много важни сделки по спасяването на лиценза. Един от големите проблеми, които ще бъдат решени, е свързан със сръбския треньор Славиша Йоканович. Кадърът на Партизан води за кратко „сините", преди да бъде уволнен. В момента бившият играч на Челси прави фурор на Острова с тима на Уотфорд, като има сериозни шансове за промоция във Висшата лига.

На няколко пъти специалистът правеше сериозни компромиси към Левски и отлагаше плащанията, но този път той си иска парите. Заедно с него суми от „Герена" имат да взимат и помощниците му от този период Дражен Болич и Александър Янкович.

На „Герена" имат да покриват точно 805 000 лв. задължения. Вариантът с огромен външен заем никак не е изключен, но най-вероятно такъв ще дойде от самия Батков. От УС на клуба вече разкриха, че през последните два месеца е дал над 640 000 лв. точно по тази схема.

"Меридиан Мач"