В Левски намаляват парите и гонят половината отбор

По-малко от половината футболисти от настоящия състав на Левски ще останат на "Георги Аспарухов" през лятото.

Основната причина за това е, че в клуба предстои поредното намаляване на бюджета за заплати, което ще накара много играчи да си тръгнат. Освен това, ще има и такива, които умишлено ще бъдат продадени, защото не се представят на нужното ниво със синия екип.

На "Герена" смятат да намалят перото за заплати с 50%. Миналото лято също имаше орязване на парите в клуба, като тогава от 400-500 хиляди на месец, заплатите паднаха до 250 бона общо за всички играчи.

Сега ще има ново стягане на коланите, което ще означава, че Левски ще трябва да се откаже от почти всичките си чужденци, ако те не се навият да намалят възнагражденията си. В Левски опряха до този ход, тъй като финансовото положение е отчайващо. В момента клубът се нуждае от 850 хиляди лева, за да разплати дълговете, които касаят получаването на лиценза за евротурнирите.

Малко по-малка е сумата, за да бъдат изрядни документите и за участие в "А" група. А крайният срок за изчистване на борчовете е 31 март.

На "Герена" се похвалиха, че за първото тримесечие са преизпълнили заложените приходи с 470 хиляди лева, но въпреки това клубът трупа дългове - пасивът за този период е 1,8 милиона лева. Играчите и персоналът пък на се получавали заплати от началото на тази година. Разбира се, има малък шанс и нещата да се подобрят. Това може да стане, ако се намери сериозен генерален спонсор, както и при добро развитие на кампанията "Левски е твой". В нея всеки дарил пари на клуба, получава акции. Най-малкият пакет е от 100 дяла, а номиналът на една акция е 1 лев.

"Тема Спорт"