Дерменджиев уверен, че няма да остане без работа

снимка: БТА/AP

Георги Дерменджиев официално не е треньор на Лудогорец. Неговият договор с „орлите” изтече и няма да бъде подновен. През този сезон специалистът от Пловдив успя да вкара тима в групите на Шампионската лига, а освен това го изведе до четвъртата поредна титла. Ден след като официално обяви своята раздяла с разградчани, Дерменджиев даде интервю за „Меридиан мач”.

Г-н Дерменджиев, вече официално не сте треньор на Лудогорец. Какво е вашето бъдеще от тук нататък?

- Да, факт е, че вече не съм треньор на Лудогорец. От страна на клуба, а и от моя страна не последва предложение за нов договор. Аз винаги съм бил лоялен към този проект, който постигна наистина феноменални неща, а и се надявам да постигне за бъдеще.

- Ще останете ли на пост в клуба?

- Ще имаме разговори със собствениците по този въпрос. Мое решение обаче ще бъде дали да продължа да работя в Лудогорец, но това ще стане ясно след разговорите.

- Имате ли оферти към този момент?

- Аз без работа няма да остана. Предполагам, че ще има оферти, но ще съобщя, когато има подпис.

- Какви бяха за вас тези близо 5 години в Лудогорец?

-Времето, прекарано в Разград беше страхотно. Спечелихме пет поредни титли - една в „Б" група и четири в „А" група. Успяхме да класираме отбора на 1/8-финал в Лига Европа и в групите на Шампионска лига.

Лудогорец е един изключителен проект, който логично постигна подобни неща. Лудогорец е нещо голямо. Вижте, че в момента се строи стадион, база... Българските деца има къде да тренират и къде да се развиват, а от това по-радостно нещо няма.

-И последно. Как успяхте да мотивирате тези играчи за мачовете от „А" група, когато през седмица те играеха с колоси като Реал и Ливърпул?

-Това беше много сложен процес. Заради това през зимата поисках да бъде назначен психолог, но за съжаление в България няма много спортни специалисти в тази област. Няма как играчите да не се повлияят от тези успехи, които постигнаха, тъй като до този момент в своите кариери те не бяха преживявали подобни неща. Но те трябва да разберат, че са спечелили тази слава заради Лудогорец, че отборът ги е направил тези имена, които са в момента.