Стойчо Младенов: Затриването на ЦСКА е престъплението на века

снимка: tv7.bg

Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов взриви ефира на TV7 с ексклузивно интервю за предаването Sport7 от 22:30 ч. Той наруши мълчанието си за пръв път след оттеглянето си от поста, с обичайния за себе си изпепеляващ език.

Какво го накара да си тръгне от ЦСКА, готов ли е за завръщане на "Армията" и каква е измамата на века в България?

"Трябваше да си тръгна след края на есенния дял на шампионата, защото още тогава забелязах неща, които после се появиха с пълния си блясък. Отношението на определени хора към мен беше целенасочено.

Ако бях в момента в ЦСКА, нямаше да си мълча и щях да казвам нещата в прав текст. Бях пречка номер едно и това ме принуди да си тръгна. При още един негативен резултат, те щяха да ме изгонят.

Тръгнах си преди те да изпълнят това, което си бяха наумили, защото не исках да им доставям това удоволствие. Това, което Инджов направи, излезе на пресконференция и даде ултиматум, беше капката, която преля чашата".

"Ние ставахме шампиони този сезон, но ни трябваше малка помощ. Тази помощ се изразява в това, тези хора да мълчат и да си изпълняват техните задължения, а именно да плащат заплати на треньори, на футболисти и на служители в клуба.

Това, което направихме с Александър Томов през тези две години, е подвиг. Не сме платили една стотинка за трансфер. Ние бяхме единствената заплаха за Лудогорец и всичко това, което се случи, беше целенасочено. Нещата са такива, каквито са. Много неща се изговориха, много лъжи се казаха, много помия се хвърли по мен.

Свикнах, претръпнах, защото всяко мое влизане в ЦСКА води до едно и също. Сега е една голяма тишина и голямо спокойствие. ЦСКА нямаше гол, нямаше победа, всичко беше тишина и спокойствие. Отборът се развивал.

Като бяхме първи, непрекъснато се намираха поводи да се плюе по мен. Комисионни, проблеми с играчи, какво ли не! Сега ЦСКА е разграден двор. Всякаква вътрешна информация се изнася, включително и секретни документи. Това е аматьорско, подло, долно..."

"Спекулираше се постоянно с нашия бюджет, а истината е такава, че разполагаме с по-малко от финансови средства от Лудогорец, Левски, Литекс, Берое, Ботев (Пловдив)... Това ви го гарантирам!

Нашите заплати бяха 320 хил. лв. на месец, като в това число влизаха заплатите на треньори, футболисти, доктори, масажисти, администратори... Имам много документи, които мога един ден да покажа.

С всяко мое влизане в ЦСКА, аз губя пари, винаги! Започнах в ЦСКА с уговорката първите 5 месеца да не взимам заплата, а след това постепенно да ми се плаща. Комисионни? Не съм от хората, които ще се занимават с кокошкарство.

Интрига, която започна от 2003 година. Бих се върнал отново да спася ЦСКА. Ще се върна отново, но не сега. Може би след година, две, три..." "ЦСКА можеше да стане шампион, а сега клубът е без лиценз. Виновни? Виновните са тези, които сега управляват клуба. Нека Манджуков и Инджов да покажат какво и на кой са плащали от както са влезли в клуба. Томов е голям играч, който се справяше с всичко.

И при него нямаше пари, но той намираше от някъде и плащаше. За една година погаси над 4 млн. лв. Новите собственици са статични. Поели са поръчката и сега я изпълняват." "През цялото време съм имал чувството, че най-големият проблем на ЦСКА са вътрешни хора, които работят против интересите на клуба.

Много съм разочарован от определени играчи и се надявам никога повече да нямам допир с тези хора. На другите играчи, които бяха моите герои, се прекланям и искам да притежавам във всеки клуб, в който работя.

Този отбор беше най-добрият през есента. Говори се, че играчите са слаби, но аз съм на коренно различно мнение. Ако е така, значи аз съм бил магьосник. Футболистите са едни от най-добрите в нашия шампионат, но много неща се случиха през цялото време, за да е отборът в това положение.

Проблемите, които констатират днес в ЦСКА, ги имахме от две години вече. И тогава нямахме ток, и тогава нямахме топки, и тогава нямахме пособия..." "В Левски винаги е имало пари и винаги ще има повече от всеки друг клуб. Горд съм, че влязох в историята на Левски с победите си над тях, особено в стогодишнината им, която бих кръстил "Стойчо младенова годишнина".

Уважавам Левски, ценя Левски и именно това ме кара да съм щастлив, че ги бихме седем пъти поред". "За Сектор "Г" ще кажа само едно – феновете на ЦСКА трябва да бъдат взискателни, на предателите не трябва да се прощава."

Видео от интервюто на Стойчо Младенов гледайте НА ТОЗИ ЛИНК